Hier bent u: Informatie zwemlessen ABC > Welke zwemles

Spetter & Spatter biedt verschillende lesmogelijkheden aan. Wat voor alle activiteiten geldt is dat we in 140 centimeter diep water lesgeven. De kinderen kunnen dus niet staan in het zwemwater. Naar onze mening en ervaring leren de kinderen daardoor het snelst goed zwemmen. Wij werken, voor de veiligheid van uw kind, uiteraard wel met diverse hulpmiddelen. We bekijken welke hulpmiddel het best past bij het kind want ieder kind is "uniek". Wat dus bij het ene kind werkt hoeft niet te werken bij het andere kind.

Reguliere zwemlessen A-survival: Dit is de meest uitgebreide vorm. In dit pakket zit o.a.:

  • maximale groepsgrootte van 8 kinderen en 45 minuten les per keer
  • het leerlingvolgsysteem waarin u de presentie en de vorderingen van uw kind elke week terug kunt zien. Hiertoe kunt u inloggen op een eigen pagina voor uw kind.
  • recht op inhaallessen (bij tijdig afmelden). U heeft dus de mogelijkheid dat uw kind alle betaalde lessen ook daadwerkelijk kan volgen. (inhaallessen vervallen indien men stop zwemles) Je kan een max opbouwen van 10inhaallessen, zorg dus dat je inhaallessen optijd inhaal zodat je niet over dit max heen gaat anders vervallen deze lessen
  • Wij werken in 4 niveau's tot aan het diploma via onderstaande linken zie je wat er per niveau geleerd wordt ook dit is terug te lezen in leerlingssysteem                                                                                                  
/afb/leerdoelen schema A 2023.pdf     
/afb/leerdoelen schema eind A. 2023 pdf.pdf
 

Diploma pakket - ABC-1 jaar "Super Spetters"

Bij deze vorm van zwemles leiden we in een keer op naar het diploma-survival C diploma van de EVOZ. Hier krijgt uw kind een eigen pagina hier kunt uw de presentie en de scores volgen, beide zijn van belang in dit traject. 95% van de lessen in het traject moet gehaald worden, zo moet het kind ook 5 jaar zijn en watervrij en zelfstandig het water in durven. Kinderen die hier aan deel willen nemen worden getest tijdens een proefles. (denk u dat u kind eerder er aan toe is willen wij dit altijd testen. Hier werken wij niet met afmeld en inhaal mogelijkheden. max 10 kinderen     MET DIPLOMA GARANTIE.

Reguliere diploma B/C: Na het behalen van het A-survival diploma, komt het B-survival hierna volgt het C-survival. 
  • maximale groepsgrootte van 10 kinderen en 45 minuten les per keer                                  
  • het leerlingvolgsysteem waarin u de presentie en de vorderingen van uw kind elke week terug kunt zien. Hiertoe kunt u inloggen op een eigen pagina voor uw kind.
  • recht op inhaallessen (bij tijdig afmelden). U heeft dus de mogelijkheid dat uw kind alle betaalde lessen ook daadwerkelijk kan volgen. (inhaallessen vervallen indien men stop zwemles) Je kan een max opbouwen van 10inhaallessen, zorg dus dat je inhaallessen optijd inhaal zodat je niet over dit max heen gaat anders vervallen deze zwemlessen.

Privé zwemles: Bij privélessen kijken wij samen met u naar uw wensen en vullen wij deze op maat in. Privéles is voor velen geschikt bijvoorbeeld voor kinderen voor wie de ouders graag willen dat hun kind alle aandacht krijgt, voor kinderen met een beperking, voor volwassenen. Uw vraagt en wij kijken of we een passende oplossing hebben (die hebben we vrijwel altijd). Hier werken wij niet met afmeld en inhaal mogelijkheden.

Zwemvaardigheid: Wie het Zwem-ABC behaald heeft kan verder gaan met zwemvaardigheid diploma's. Ook dit diploma bestaan uit 3 afzonderlijke diploma's. Hier werken wij niet met afmeld en inhaal mogelijkheden.

Ouder en kind zwemmen: Het is mogelijk om vanaf de leeftijd van 3 maanden te komen naar het ouder kind zwemmen. Wij hebben dit in twee leeftijdsgroepen verdeelt. 3 maanden tot 2,5 jaar en 2,5 jaar tot 4 jaar. De water temperatuur is 31 graden. Het is gezellig samen zijn met uw kind spetter en spatteren, springen en drijven. We streven erna om een zo soepel mogelijke overgang te hebben naar de reguliere zwemlessen als het kind 4 jaar is. Hier werken wij niet met afmeld en inhaal mogelijkheden.

Overlevingszwemmen: Het is mogelijk om vanaf de leeftijd van 2,5 jaar uw kind deel te laten nemen aan overlevingszwemmen. Dit doen we in kleine groepjes van maximaal 4 kinderen. Kinderen moeten zelfstandig in het water kunnen "hangen" in hun bandjes en met hun bennen kunnen bewegen zodat ze vooruit komen om deel te kunnen nemen aan de zwemlessen. Wij leren de kinderen hoe ze zelfstandig in het water kunnen springen, uit het water kunnen klimmen, hoe ze in het water springen en op hun rug naar de kant terug komen zonder bandjes, als ze er aan toe zijn al een beginnende rugslag, we zullen zelfs af en toe met kleding oefenen. Uw als ouder mag tijdens de zwemles op de kant mee kijken als u dat wil. Hier werken wij niet met afmeld en inhaal mogelijkheden.


Spetter & Spatter
 
Locatie zwembad       
Kraaienhof 2
8219 CG Lelystad
 
Postadres                
Kraaienhof 2
8219 CG Lelystad
 
T 06 - 11 42 43 74